Gezonde Groei - Detox Den Haag


Detox Den HaagGezonde Groei

Ooit jezelf afgevraagd waarom en hoe klachten ontstaan? 

Ik ga je meenemen in de uitleg via animatie video’s zodat je een beeld krijgt en kan nadenken hoe jouw lichaam met je communiceert. In deze korte animatie video zie jij hoe het lichaam ervoor kiest om zichzelf te redden.

Er zijn een aantal simpele basis regels: 

1. Het lichaam heeft 1 doel, overleven
2. Om te overleven heeft het energie nodig
3. Elke beslissing van het lichaam is gebaseerd op het verkrijgen van energie om te overleven

Vanuit dit punt gaan we verder

Je herkent als het goed is nu een beetje, de eerste tekens waardoor het lichaam ontregeld raakt. Als deze situatie lang aanhoudt, kan het jaren duren voordat het lichaam herstelt, vergelijkbaar met het herpesvirus, waarvan je zelfs 20 jaar later nog last kunt hebben. Virussen verlaten het lichaam niet zomaar. Gedurende al die tijd is je immuunsysteem voortdurend bezig, op zoek naar dat virus. Je immuunsysteem raakt overwerkt, je lichaam wordt uitgeput, en andere systemen raken overbelast, wat leidt tot verschillende klachten. Zoiets als bijvoorbeeld wat men Long Covid klachten noemt.

Het ontwikkelen van gezonde grenzen

Je immuunsysteem is het beschermsysteem van je lichaam, jouw persoonlijke grens. Bij een of meerdere infecties zou je jezelf de vraag kunnen stellen of je in je dagelijks leven je grenzen goed aangeeft. Zijn jouw relaties in balans, is er een gezonde balans tussen geven en nemen? In de onderstaande video kan je in het kort zien wat er gebeurt als dit niet het geval is. Dat zou zomaar een aantal levensvragen van je kunnen beantwoorden.

Het bewaken van je grenzen is uitdagend

Je hebt verschillende soorten grenzen zoals fysieke, energetische, mentale en verbale grenzen. Ja, waar je allemaal op moet letten he?! Vermoeiend, maar toch handig om bewust van te zijn. Daar zijn trouwens allemaal trucjes voor.

Er is ook een podcast van Detox Den Haag “Over Mensen met Grenzen”

Daar bespreken ik met verschillende gasten vanuit expertise of ervaring alles over gezondheid, zelfontwikkeling en natuurlijk grenzen. We bespreken vaak ook de connectie tussen gedrag en klacht, dat vind ik persoonlijk het interessantst. Elke aflevering behandelt een ander thema en bevat allerlei handige tips. Je denkt gaandeweg mee in de gesprekken.

Seizoen 1 

Afl 1. Geven met grenzen in relaties
Psychologe Priscilla en ik gaan in op een vraag waar ik 10 jaar mee rondliep “Waarom maken mensen misbruik als ik teveel geef?”.
Vanuit haar beroep geeft ze heel helder aan hoe dat precies in zijn werk gaat. “Je doet het zelf” galmt nog regelmatig in mijn hoofd en redt me uit allerlei situaties doordat ik het eindelijk herken.

Afl 2. Het effect van irritaties op je lichaam
Lenny Suijkerbuijk coach en trancemedium en ik bespreken haar irritaties waarvan ik denk dat ze onderliggende klachten veroorzaken. Lenny heeft een tip van mij opgevolgd gedurende 1 week en daarna hebben wij de resultaten besproken in de podcast. Die week heeft haar hele leven op de kop gegooid. We lachen, we huilen en leren van elkaar. 

Afl 3. Jouw Trigger Mijn Trigger
Psychologe Priscilla is terug en legt uit hoe triggers werken en hoe je zulke patronen kunt doorbreken. Keer op keer waarschuwen en ik snapte maar niet waarom er niet geluisterd wordt, er zitten geen consequenties verbonden aan mijn waarschuwing! Maar waarom doe ik dat eigenlijk? Wat triggert mij?