Een virus verlaat je lichaam niet - Detox Den Haag


Detox Den HaagEen virus verlaat je lichaam niet

Een virus verlaat je lichaam niet

Hier begint de ellende!

Het lijkt erop dat de ziekte van Pfeiffer een belangrijke rol kan spelen bij het ontstaan van verschillende vage klachten op latere leeftijd, ongeacht hoe lang geleden iemand de infectie heeft opgelopen. Sommige mensen zijn zich misschien niet bewust van het feit dat ze de infectie hebben gehad, maar als iemand in het verleden regelmatig last had van vermoeidheid of keelontstekingen, kan het zijn dat ze de ziekte van Pfeiffer hebben gehad.

Dr. Sarah Myhill heeft ook opgemerkt dat infecties vaak een rol spelen bij het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) bij haar patiënten. Deze patiënten blijven griepachtige symptomen van infecties houden en vaak is bij hen een diagnose gesteld zoals Lyme, Chlamydia of het Epstein-Barr virus (de ziekte van Pfeiffer).

Een virus verlaat het lichaam niet

Ik heb het dus al zelf ontdekt na duizenden mensen te hebben behandeld, maar het is altijd fijn om het van een ander te horen. Wat gebeurt er dan wel als je eenmaal een virus hebt gehad op een bepaald moment in je leven? Nou, die verstopt zich gewoon in een cel en jouw immuunsysteem gaat hard op zoek ernaar. Die heeft heel goed onthouden dat er “iets” is wat er niet hoort. En als dat jaren lang doorgaat dan kan het weleens gebeuren dat je immuunsysteem zijn eigen cellen per ongeluk aanvalt. En dat noem je een auto immuunziekte. Een interessante vraag is dus welke virussen of infecties lijken op welke cellen? Daar bestaat dus een lijstje voor! En nu wordt het leuk want je kan dan gerichter te werk gaan, of is dat alleen leuk voor mij omdat ik therapeut ben?

De aanpak van dr. Sarah Myhill, een dieet zonder gluten,zuivel en suiker (khd-arm), zodat de micro organismen uitgehongerd worden komt overeen met de BrainQ werkwijze. Micro organismen leven daarvan dus niet voeden is een mooi begin. Daarna vitamine C, om de micro organismen aan te pakken.

Dr. Sarah Myhill
Dr. Sarah Myhill

Ondersteunend in dit proces kan je een detox inzetten op stand 6 (schimmels, bacteriën, virussen), dat is wat ik als eerste doe zodra ik hoor dat iemand de ziekte van Pfeiffer heeft gehad, of in het verleden heftige infecties heeft opgelopen. En in onze huidige maatschappij hebben we trouwens allemaal wel een “bepaald” virus al gehad dus is het altijd wel een goed beginpunt.

Ik hoop dat dit wat helderheid geeft en de juiste tools om te handelen, want je hebt zelf veel meer controle dan je denkt. En daarom zal ik zoveel mogelijk informatie blijven delen zodat iedereen aan zijn gezondheid kan werken.

Zoals mijn moeder altijd zei: Zoek en gij zult vinden. Ook al zei ze dat meestal als ik stout was, hij werkt alsnog in deze context hahahaahahah.

Traumeel pillen (en eventueel de gel) van het merk Heel zijn overigens ook zeer interessant als het gaat om het ondersteunen van het immuunsysteem. Vooral bij keelontsteking! De gel is inzetbaar bij spier en gewrichtsklachten.

Er is een detox behandeling (stand 6 schimmels bacteriën en virussen) dat het immuunsysteem ondersteunt.