De ziekte van Pfeiffer

Geschreven door Angelique de Graav

Angelique de Graav Orthomoleculair Workshops

In de afgelopen 5 jaar viel het mij op dat de ziekte van Pfeiffer een hele grote speler is bij het ontstaan van allerlei “rare” klachten op den duur.

Ik had daar verder nog geen onderzoeken over gevonden, alleen mijn ervaring. Het is ook echt een van de eerste vragen die ik stel als iemand zich bij mij meldt.

Nu zat ik mijn Medisch Dossier magazine te lezen en kwam daarin het volgende tegen van Dr. Sarah Myhill “Bij veel van mijn patienten met het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) spelen infecties een rol bij het ontstaan ervan. Deze patienten blijven griepachtige symptomen van infecties houden. Vaak is bij hen een diagnose gesteld zoals Lyme, chlamydia of het epstein-barr virus (de ziekte van Pfeiffer)”

pfeiffer

Ik heb het dus al zelf ontdekt na duizenden mensen te hebben behandeld, maar het is altijd fijn om het van een ander te horen.

Haar aanpak is ook een die mij aanspreekt, namelijk een dieet zonder gluten, zuivel en suiker (khd-arm)zodat de micro-organismen uitgehongerd worden. Deze leven namelijk daarvan. En daarna Vitamine C om de micro-organismen aan te pakken.

Ondersteunend in dit proces kan je een detox inzetten op stand 6, dat is wat ik als eerste doe zodra ik hoor dat iemand de ziekte van Pfeiffer heeft gehad of in het verleden heftige infecties heeft opgelopen.

Ik hoop dat dit wat helderheid geeft en de juiste tools om te handelen. Want je hebt zelf veel meer controle dan je denkt. En daarom zal ik zoveel mogelijk informatie blijven delen zodat iedereen aan zijn gezondheid kan werken. Zoals mijn moeder altijd zei: Zoek en gij zult vinden.
Ook al zei ze dat meestal als ik stout was, hij werkt alsnog in deze context hahahahahahahah

Liefs

Angelique

Bronvermelding:
McTaggert, L., & Hubbard, B. (2018). Metaalmoeheid. Medisch Dossier, 20(2), 3 en 37 Geraadpleegd van https://www.medischdossier.org/product/medisch-dossier-2002/

Blijf op de hoogte en ontvang updates van de nieuwste blogs en interessante informatie

Vond je deze blog interessant? Je mag hem delen!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Meer blogs lezen?

Slaapproblemen & leefstijl

Wat versta ik daaronder? Problemen met het inslapen, doorslapen, onvoldoende uren slapen, niet diep genoeg slapen. De basis regel: Eerst voeding, leefstijl en stress aanpakken

Lees meer »
Rust en ontspanning theanine saffraan

Theanine en Saffraan

Misschien ligt het gewoon in je keuken op dit moment. Heb je nooit geweten wat een schat aan gezondheid er verstopt was in dat potje

Lees meer »

ADHD – de basis

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) in het Nederlands heet het een aandachtstekort met hyperactiviteit. ADHD heeft een sterke genetische factor. Vaak heeft een van de

Lees meer »

Geef een reactie

× Stuur een WhatsApp bericht