De ziekte van Pfeiffer

Geschreven door Angelique de Graav

Angelique de Graav Orthomoleculair Workshops

In de afgelopen 5 jaar viel het mij op dat de ziekte van Pfeiffer een hele grote speler is bij het ontstaan van allerlei “rare” klachten op den duur.

Ik had daar verder nog geen onderzoeken over gevonden, alleen mijn ervaring. Het is ook echt een van de eerste vragen die ik stel als iemand zich bij mij meldt.

Nu zat ik mijn Medisch Dossier magazine te lezen en kwam daarin het volgende tegen van Dr. Sarah Myhill “Bij veel van mijn patienten met het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) spelen infecties een rol bij het ontstaan ervan. Deze patienten blijven griepachtige symptomen van infecties houden. Vaak is bij hen een diagnose gesteld zoals Lyme, chlamydia of het epstein-barr virus (de ziekte van Pfeiffer)”

pfeiffer

Ik heb het dus al zelf ontdekt na duizenden mensen te hebben behandeld, maar het is altijd fijn om het van een ander te horen.

Haar aanpak is ook een die mij aanspreekt, namelijk een dieet zonder gluten, zuivel en suiker (khd-arm)zodat de micro-organismen uitgehongerd worden. Deze leven namelijk daarvan. En daarna Vitamine C om de micro-organismen aan te pakken.

Ondersteunend in dit proces kan je een detox inzetten op stand 6, dat is wat ik als eerste doe zodra ik hoor dat iemand de ziekte van Pfeiffer heeft gehad of in het verleden heftige infecties heeft opgelopen.

Ik hoop dat dit wat helderheid geeft en de juiste tools om te handelen. Want je hebt zelf veel meer controle dan je denkt. En daarom zal ik zoveel mogelijk informatie blijven delen zodat iedereen aan zijn gezondheid kan werken. Zoals mijn moeder altijd zei: Zoek en gij zult vinden.
Ook al zei ze dat meestal als ik stout was, hij werkt alsnog in deze context hahahahahahahah

Liefs

Angelique

Bronvermelding:
McTaggert, L., & Hubbard, B. (2018). Metaalmoeheid. Medisch Dossier, 20(2), 3 en 37 Geraadpleegd van https://www.medischdossier.org/product/medisch-dossier-2002/

Vond je deze blog interessant? Je mag hem delen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Wil je op de hoogte gehouden worden?

Ja, leuk Ik schrijf me in!

1x in de maand ontvang je:

Een korte mail met een leestijd van ongeveer 3 minuutjes met leuke informatie. 

  • Zie als eerste alle aanbiedingen!
  • Ontvang unieke kortingen
  • Lees allerlei handige tips &  praktijkervaringen
Liefs

Misschien ook interessant

Over mensen met grenzen

De boodschap aan mijn jongere zelf Grenzen zijn interessant, want je denkt er misschien niet bewust over na, maar ze zijn er op verschillende gebieden.

Lees verder »
Bijnieren

Klinkt serieus he, Bijnieren!?

WAT ZIJN BIJNIEREN Stress heeft een immens effect op het lichaam mensen raken overspannen, krijgen een burn-out, ervaren uitputting, er ontstaat hormonale disbalans en zoveel

Lees verder »

Het Endorfine Systeem

Het lichaam werkt met een aantal systemen, sommige zijn wat bekender zoals het immuunsysteem, maar er zijn ook een aantal minder bekende systemen. Ze veroorzaken

Lees verder »

Laat een reactie achter

Scroll naar top