Waar komen klachten vandaan?

Geschreven door Angelique de Graav

Angelique de Graav Orthomoleculair Workshops

Klachten zijn vervelend en die willen we allemaal maar al te graag oplossen. Om deze op te lossen, begint het bij het vinden van de oorzaak.

Stress speelt een (veeeel) te grote rol bij het uit balans raken van je lichaam. Heel veel klachten en aandoeningen vinden de oorsprong in stress. Een aantal rekensommen laten de verbanden zien en hoe alles samenwerkt. Misschien een leuke post voor een andere keer.  

Maar dit is de reden dat ik me erin heb gespecialiseerd. Zo dicht mogelijk bij de bron van alles werken. 

De fysieke klachten van stress zijn exact hetzelfde. Maar de oorzaken kunnen verschillen.  Zo kan een bacterie of virus ook dezelfde klachten geven als stress of een burnout. Hoe??? Je immuunsysteem werkt zich een slag in de rondte om alles tegen te gaan. En dat kost jou heel veel energie. 

Een burn-out kan ook fysieke klachten geven. Maar het ontstressen en emotioneel herstellen heeft vaak even tijd nodig. Om een nieuwe denkwijze en eigenlijk levenswijze te maken. Waar je jezelf op de eerste plek zet. Daar zit het “keerpunt” en de apparatuur kan je daarbij helpen. Zodat je telkens weer vanaf een zen-punt start en gaat oefenen om dat vast te houden. (Handiger om dat begeleid te doen) 

Ik had een keer een lieve jonge dame hier. We zaten te kletsen want ze had enorm last van acne sinds haar laatste vakantie. Lang verhaal kort, ze reageerde heel goed op stand 6 (schimmels, bacteriën, virussen) en na 3x was haar gezicht normaal. Ze had gewoon iets opgelopen tijdens de vakantie. 

Bij een depressie zorgen tekorten ervoor dat je je heel neerslachtig voelt. Ook bij deze klachten is begeleiding aan te raden. 

PTSS is een verhaal apart. De klachten komen fysiek overeen met burnout en depressie. Maar hier is eigenlijk trauma verwerking de eerste stap. En daarna kan je bij overige klachten denken aan een detox voetenbad of een begeleid traject. 

Allemaal dezelfde klachten maar vanuit een hele andere oorsprong en daarom heb je een individuele aanpak nodig. 

Eigenlijk heeft iedereen een unieke aanpak, want elk lichaam is anders. Maar je hebt nu (hopelijk) weer een stukje van de puzzel waardoor het wat duidelijker wordt. 

Liefs

Angelique SI de Graav

Heb jij ook klachten die je graag wil oplossen? Wellicht is een Detox voetenbad dan iets voor jou

Vond je deze blog interessant? Je mag hem delen!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Meer blogs lezen?

De Maag en problemen en tips

De maag

Met deze informatie kan jij zelf een hoop van je maag klachten of misschien wel allemaal verhelpen. Of op zijn minst wijzer worden! Ik zou het

Lees meer »
Angst en paniek

Angst en paniek

Een veelgehoorde klacht in de praktijk.  En wat kan je eraan doen?  Angst en paniek klachten zijn heel vaak een indicatie van een tekort aan

Lees meer »

Leave a Comment

Openingstijden

Je kunt altijd tijdens de openingstijden terecht, zonder afspraak!

Woensdag: 9.00u tot 11.30u
Donderdag: 10.00u tot 16.00u
Vrijdag: 10.00u tot 16.00 & 19.00u tot 21.00u 
Zaterdag: 10.00u tot 16.00

LET OP! Vanaf 23 oktober t/m 26 oktober gesloten