Waar komen klachten vandaan?

Geschreven door Angelique de Graav

Angelique de Graav Orthomoleculair Workshops

Klachten zijn vervelend en die willen we allemaal maar al te graag oplossen. Om deze op te lossen, begint het bij het vinden van de oorzaak.

Stress speelt een (veeeel) te grote rol bij het uit balans raken van je lichaam. Heel veel klachten en aandoeningen vinden de oorsprong in stress. Een aantal rekensommen laten de verbanden zien en hoe alles samenwerkt. Misschien een leuke post voor een andere keer.  

Maar dit is de reden dat ik me erin heb gespecialiseerd. Zo dicht mogelijk bij de bron van alles werken. 

De fysieke klachten van stress zijn exact hetzelfde. Maar de oorzaken kunnen verschillen.  Zo kan een bacterie of virus ook dezelfde klachten geven als stress of een burnout. Hoe??? Je immuunsysteem werkt zich een slag in de rondte om alles tegen te gaan. En dat kost jou heel veel energie. 

Een burn-out kan ook fysieke klachten geven. Maar het ontstressen en emotioneel herstellen heeft vaak even tijd nodig. Om een nieuwe denkwijze en eigenlijk levenswijze te maken. Waar je jezelf op de eerste plek zet. Daar zit het “keerpunt” en de apparatuur kan je daarbij helpen. Zodat je telkens weer vanaf een zen-punt start en gaat oefenen om dat vast te houden. (Handiger om dat begeleid te doen) 

Ik had een keer een lieve jonge dame hier. We zaten te kletsen want ze had enorm last van acne sinds haar laatste vakantie. Lang verhaal kort, ze reageerde heel goed op stand 6 (schimmels, bacteriën, virussen) en na 3x was haar gezicht normaal. Ze had gewoon iets opgelopen tijdens de vakantie. 

Bij een depressie zorgen tekorten ervoor dat je je heel neerslachtig voelt. Ook bij deze klachten is begeleiding aan te raden. 

PTSS is een verhaal apart. De klachten komen fysiek overeen met burnout en depressie. Maar hier is eigenlijk trauma verwerking de eerste stap. En daarna kan je bij overige klachten denken aan een detox voetenbad of een begeleid traject. 

Allemaal dezelfde klachten maar vanuit een hele andere oorsprong en daarom heb je een individuele aanpak nodig. 

Eigenlijk heeft iedereen een unieke aanpak, want elk lichaam is anders. Maar je hebt nu (hopelijk) weer een stukje van de puzzel waardoor het wat duidelijker wordt. 

Liefs

Angelique SI de Graav

Heb jij ook klachten die je graag wil oplossen? Wellicht is een Detox voetenbad dan iets voor jou

Blijf op de hoogte en ontvang updates van de nieuwste blogs en interessante informatie

Vond je deze blog interessant? Je mag hem delen!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Meer blogs lezen?

Pfeiffer oplossing

De ziekte van Pfeiffer

In de afgelopen 5 jaar viel het mij op dat de ziekte van Pfeiffer een hele grote speler is bij het ontstaan van allerlei “rare”

Lees meer »

Slaapproblemen & leefstijl

Wat versta ik daaronder? Problemen met het inslapen, doorslapen, onvoldoende uren slapen, niet diep genoeg slapen. De basis regel: Eerst voeding, leefstijl en stress aanpakken

Lees meer »
Rust en ontspanning theanine saffraan

Theanine en Saffraan

Misschien ligt het gewoon in je keuken op dit moment. Heb je nooit geweten wat een schat aan gezondheid er verstopt was in dat potje

Lees meer »

Geef een reactie

× Stuur een WhatsApp bericht