Waar komen klachten vandaan?

Geschreven door Angelique de Graav

Angelique de Graav Orthomoleculair Workshops

Klachten zijn vervelend en die willen we allemaal maar al te graag oplossen. Om deze op te lossen, begint het bij het vinden van de oorzaak.

Stress speelt een (veeeel) te grote rol bij het uit balans raken van je lichaam. Heel veel klachten en aandoeningen vinden de oorsprong in stress. Een aantal rekensommen laten de verbanden zien en hoe alles samenwerkt. Misschien een leuke post voor een andere keer.  

Maar dit is de reden dat ik me erin heb gespecialiseerd. Zo dicht mogelijk bij de bron van alles werken. 

De fysieke klachten van stress zijn exact hetzelfde. Maar de oorzaken kunnen verschillen.  Zo kan een bacterie of virus ook dezelfde klachten geven als stress of een burnout. Hoe??? Je immuunsysteem werkt zich een slag in de rondte om alles tegen te gaan. En dat kost jou heel veel energie. 

Een burn-out kan ook fysieke klachten geven. Maar het ontstressen en emotioneel herstellen heeft vaak even tijd nodig. Om een nieuwe denkwijze en eigenlijk levenswijze te maken. Waar je jezelf op de eerste plek zet. Daar zit het “keerpunt” en de apparatuur kan je daarbij helpen. Zodat je telkens weer vanaf een zen-punt start en gaat oefenen om dat vast te houden. (Handiger om dat begeleid te doen) 

Ik had een keer een lieve jonge dame hier. We zaten te kletsen want ze had enorm last van acne sinds haar laatste vakantie. Lang verhaal kort, ze reageerde heel goed op stand 6 (schimmels, bacteriën, virussen) en na 3x was haar gezicht normaal. Ze had gewoon iets opgelopen tijdens de vakantie. 

Bij een depressie zorgen tekorten ervoor dat je je heel neerslachtig voelt. Ook bij deze klachten is begeleiding aan te raden. 

PTSS is een verhaal apart. De klachten komen fysiek overeen met burnout en depressie. Maar hier is eigenlijk trauma verwerking de eerste stap. En daarna kan je bij overige klachten denken aan een detox voetenbad of een begeleid traject. 

Allemaal dezelfde klachten maar vanuit een hele andere oorsprong en daarom heb je een individuele aanpak nodig. 

Eigenlijk heeft iedereen een unieke aanpak, want elk lichaam is anders. Maar je hebt nu (hopelijk) weer een stukje van de puzzel waardoor het wat duidelijker wordt. 

Liefs

Angelique SI de Graav

Heb jij ook klachten die je graag wil oplossen? Wellicht is een Detox voetenbad dan iets voor jou

Vond je deze blog interessant? Je mag hem delen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Wil je op de hoogte gehouden worden?

Ja, leuk Ik schrijf me in!

1x in de maand ontvang je:

Een korte mail met een leestijd van ongeveer 3 minuutjes met leuke informatie. 

  • Zie als eerste alle aanbiedingen!
  • Ontvang unieke kortingen
  • Lees allerlei handige tips &  praktijkervaringen
Liefs

Misschien ook interessant

Over mensen met grenzen

De boodschap aan mijn jongere zelf Grenzen zijn interessant, want je denkt er misschien niet bewust over na, maar ze zijn er op verschillende gebieden.

Lees verder »
Bijnieren

Klinkt serieus he, Bijnieren!?

WAT ZIJN BIJNIEREN Stress heeft een immens effect op het lichaam mensen raken overspannen, krijgen een burn-out, ervaren uitputting, er ontstaat hormonale disbalans en zoveel

Lees verder »

Het Endorfine Systeem

Het lichaam werkt met een aantal systemen, sommige zijn wat bekender zoals het immuunsysteem, maar er zijn ook een aantal minder bekende systemen. Ze veroorzaken

Lees verder »

Laat een reactie achter

Scroll naar top