Rust en ontspanning

Geschreven door Angelique de Graav

Angelique de Graav Orthomoleculair Workshops

Saffraan & Theanine

Detox Thee

๐’๐š๐Ÿ๐Ÿ๐ซ๐š๐š๐ง

Misschien ligt het gewoon in je keuken op dit moment. Heb je nooit geweten wat een schat aan gezondheid er verstopt was in dat potje of zakje. Tal van onderzoeken wijzen uit dat saffraan een geweldige bron van gezonde eigenschappen bevat. Dus daar gaan we even wat dieper op in.ย 

Wat zijn de basis grondstoffen van Saffraan?

๐Š๐š๐ฅ๐ข๐ฎ๐ฆ โ€“ zorgt ervoor dat zenuwprikkels goed geleid worden en spieren kunnen samentrekken. Het verlaagt ook een hoge bloeddruk
๐Œ๐š๐ ๐ง๐ž๐ฌ๐ข๐ฎ๐ฆ โ€“ met meer dan 600 enzymatische functies is de vraag eerder, wat doet het niet?
๐…๐จ๐ฌ๐Ÿ๐จ๐ซ & ๐œ๐š๐ฅ๐œ๐ข๐ฎ๐ฆ bevorderen de stevigheid van botten en tanden. Fosfor speelt ook een rol in de energiestofwisseling.
Verder zit er ๐ข๐ฃ๐ณ๐ž๐ซ, ๐ง๐š๐ญ๐ซ๐ข๐ฎ๐ฆ, ๐ณ๐ข๐ง๐ค, ๐ค๐จ๐ฉ๐ž๐ซ, ๐ฆ๐š๐ง๐ ๐š๐ง๐ž๐ฌ๐ž, ๐ฌ๐ž๐ฅ๐ž๐ง๐ข๐ฎ๐ฆ, ๐ฏ๐ข๐ญ๐š๐ฆ๐ข๐ง๐ž ๐‚-๐๐Ÿ-๐๐Ÿ-๐๐Ÿ‘-๐๐Ÿ”-๐๐Ÿ๐Ÿ-๐€ allen belangrijk voor de weerstand, het zenuwstelsel, de hersenen en werken goed tegen ontstekingen.

๐Š๐š๐ž๐ฆ๐ฉ๐Ÿ๐ž๐ซ๐จ๐ฅ is een polyfenol behorende tot de groep van de flavonoรฏden. De hoogste concentratie kaempferol (mg/100 g) treft men aan in saffraan (12.600). De werking van kaempferol is subliem op een scala van fysieke en mentale processen.ย 

Waar is het dan nog meer goed voor?
Uit diverse onderzoeken blijkt dat saffraan een positief effect heeft bij mensen met depressie klachten. Daarnaast heeft het ook een positief effect op mensen met diabetes type 2. Saffraan heeft ook een positieve werking bij menopauzale hot flashes. Het heeft ook een positieve effect bij angst en stress klachten.

Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben een positief effect van saffraan aangetoond bij diverse chronische ziekten zoals ontstoken darmen, Alzheimer en Reumatoรฏde Artritis

Theanineย 

Theanine is een aminozuur dat thee zijn karakteristieke smaak geeft. Vrijwel de enige bron ervan is groene of zwarte thee (Camellia sinensis).

Het wordt na inname snel opgenomen en heeft meestal al binnen 30 minuten een ontspannend en kalmerend effect, zonder dat sufheid of slaperigheid optreedt.

Het staat erom bekend dat het relaxend werkt en zelfs je emoties positief beรฏnvloed. Zelfs bij verkoudheid heeft het een positief effect. Het werkt ook goed tegen angst-gerelateerde symptomen. In de Chinese geneeskunde wordt theanine vaak ingezet bij diverse klachten.

Voor het slapen ingenomen kan theanine de slaapkwaliteit verbeteren. Het beรฏnvloedt verschillende neurotransmittersystemen in de hersenen (GABA, dopamine, serotonine, glutamaat).

Vooral in combinatie met cafeรฏne zorgt theanine voor toename van mentale alertheid en focus, terwijl mentale vermoeidheid minder snel optreedt. Het heeft beschermende eigenschappen voor de hersenencellen en remt leeftijdsgerelateerde cognitieve achteruitgang.

Wanneer is het interessant om Theanine in te zetten?
– Angst, innerlijke onrust
– Stress, hoge stressgevoeligheid, stressgerelateerde bloeddrukstijging
– ADHD (ook om beter te slapen)
– Burn-out
– Premenstrueel syndroom (PMS)
– Verbetering concentratie/focus en mentaal uithoudingsvermogen
– Leeftijdsgerelateerde cognitieve achteruitgang
– Leverbescherming, leveraandoeningen

ย 

ย 

Liefs

Angelique

PS: Kwalitatief goede saffraan en Theanine vind je in de shop!

Blijf op de hoogte en ontvang updates van de nieuwste blogs en interessante informatie

Vond je deze blog interessant? Je mag hem delen!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Meer blogs lezen?

De Maag en problemen en tips

De maag

Met deze informatie kan jij zelf een hoop van je maag klachten of misschien wel allemaal verhelpen. Of op zijn minst wijzer worden! Ik zou het

Lees meer ยป

Leave a Comment

Openingstijden

Je kunt altijd tijdens de openingstijden terecht, zonder afspraak!

Woensdag: 9.00u tot 12.30u
Donderdag: 10.00u tot 16.00u
Vrijdag: 10.00u tot 16.00 & 19.00u tot 21.00uย 
Zondag: 11.00u tot 16.00

LET OP!ย 
De zaterdag is vervangen door zondag!

× Stuur een WhatsApp bericht