Orthomoleculaire geneeskunde

Orthomoleculaire geneeskunde


Wat is orthomoleculaire therapie?

Het woord bestaat uit 2 onderdelen. Ortho komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en moleculair staat voor: de moleculen betreffende.

In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men ernaar met stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken. Denk aan natuurlijke kruiden en biologische voeding, om zelfstandig de balans te herstellen door het zelfhelend vermogen van het lichaam te stimuleren.

Als jij niet weet wat er uit balans is qua stoffen, dan is het herstellen ervan al helemaal een onmogelijke taak. En laat het nou net zo zijn dat al die stoffen samenwerken en elkaar beïnvloeden. Kan je jezelf voorstellen dat één of meerdere van die stoffen uit balans zijn? Het domino-effect daarvan, daar ben ik dus in gespecialiseerd.

Met behulp van de orthomoleculaire therapie wordt er een overzicht gemaakt waarbij het (medisch) verleden ook wordt meegenomen. Dus wat is orthomoleculaire therapie? Het vinden van de kern en het corrigeren ervan zodat alles weer normaal functioneert.


Angelique de Graav Detox Den Haag

Waarom ik orthomoleculair therapeut ben geworden…

In 2013 begonnen mijn eerste burn-out klachten. Als ik nu met mijn kennis en opleidingen terugkijk, kan ik wel eerder kenmerken en symptomen herkennen. Ik was een perfectionist, super hulpvaardig, had een dikke vette roze bril op, had een ongelofelijk verantwoordelijkheidsgevoel, was multitasker nummer 1 etc. Er veranderde van alles op het werk en er was nergens duidelijkheid. Die situatie duurde jaren en dat was vermoeiend. Na de eerste paniekaanval, getriggerd omdat ik op zaterdag moest werken en ik natuurlijk geen nee kon zeggen, ben ik overgestapt naar thuiswerken tijdelijk. Toen het na twee maanden beter ging, ben ik langzaamaan weer gaan werken op kantoor. Maar ja, de waarheid is, een burn-out krijg je niet voor niks. Daar zit een boodschap achter. Iets moet anders. Dus ik heb me binnen een week ziek gemeld en na een aantal maanden dacht ik alleen maar, daar ga ik nooit meer terug!

Vervolgens startte mijn tocht naar gezondheid. Want de klachten waren niet niks. Ik was uitgeput, grenzen waren zoek, slaapproblemen, hormonale klachten, ik bleef maar afvallen (en niet op een leuke manier), piekeren, angsten, paniek, stress, de hele mikmak.

Ik begon bij de huisarts, maar kwam niet veel verder. Met wat gezeur kwam ik bij de endocrinoloog (internist gespecialiseerd in hormonen), maar ook daar kwam niks uit. Maar ik voelde me niet mezelf. Dus kwam ik uit in de alternatieve geneeswijzen. Ik werd overal wel een beetje geholpen. Maar ik miste een centrale plek, waar alles samenkomt. Mijn agenda stond bol van de afspraken, psycholoog, coach, fysiotherapie, massages, floaten, natuurgeneeskundigen, acupunctuur, yoga, mindfulness, Tai Chi, bioresonantie, bedenk het en ik heb het gedaan.

Ik heb gewoon letterlijk een lijstje gemaakt met alles wat simpeler zou kunnen. Dat is dus de basis van Detox Den Haag geworden uiteindelijk. Waarmee ik orthomoleculaire geneeskunde toepas.

Ik besloot om mezelf dan maar te herstellen, begon met wat basistrainingen op orthomoleculair gebied. Daaropvolgend werd ik orthomoleculair voeding en suppletie adviseur, therapeut en daarna volgde tal van specialisaties van klachten die ik zelf heb gehad. Inmiddels ben ik dus volledig gespecialiseerd in stress en alle klachten die daaruit ontstaan. Ik ben orthomoleculair epigenetisch therapeut, BrainQ therapeut gespecialiseerd in de epigenetica, leefstijl en voeding, orthomoleculair hormoon consulent, ADHD therapeut. Ik ben gespecialiseerd op het gebied van de schildklier, het immuunsysteem en insuline problematiek.


Angelique de Graav orthomoleculair therapeut

Hoe gaat ik te werk?

Ik wil dat jij begrijpt waar de kern van het probleem zit. Dus een intake is gericht op jou. Ik kan aan de hand van de vragenlijsten precies zien waar het probleem zit. Ik geloof erin dat jij het probleem ook kan snappen en dat ga ik je zo goed mogelijk uitleggen tijdens een intake. Ik neem de belemmerende gedachten en emoties ook direct mee in het gesprek, als de gelegenheid zich voordoet.Ben je benieuwd naar de orthomoleculaire trainingen? Volg mijn Detox Den Haag Facebook pagina en lees de reviews!


Contact

Je kunt mij bereiken via de WhatsApp knop. Of je kunt mij bereiken via het contactformulier. Als je langs wilt komen, raad ik je aan om eerst de openingstijden te bekijken. De locatie is vrij makkelijk te bereiken met Tram 16 en je kunt bij mij gratis parkeren.

Scroll naar top